Natuurkunde

Sinds de oprichting, ruim 50 jaar geleden, is onze kennis op het gebied van natuurwetenschappelijke instrumenten en apparatuur constant gegroeid. Met vele vooraanstaande merken, zoals Frederiksen, Euromex en Ohaus, hebben wij inmiddels een uiterst compleet assortiment opgebouwd waarmee wij u op elk onderwijsniveau kunnen voorzien van de benodigde leermiddelen.

Op deze website hebben wij voor u het een en ander overzichtelijk weergegeven. Zo vindt u in de categorie atoomfysica en elektronenleer GM-tellers, maar ook nevelkamers klein en groot of röntgenapparaten. De bandgenerator, elektroscopen of de Wimshurt elektriseermachine vindt u bij Elektrostatica.

Bij elektrodynamica en elektronica vindt u veel terug van onze Locktronics leverancier die veel sets heeft op het gebied van elektra en elektronica, maar ook andere toebehoren op dit gebied vindt u hier terug.

Onder geluid en trillingen vindt u onze decibelmeters, functiegenerators en golfbakken, maar ook luidsprekers en microfoons.

Magneten in diverse uitvoeringen zoals hoefijzermagneten, staafmagneten en elektromagneten vindt u terug in deze categorie. Maar ook kompasnaalden of ons magneetkrachtlijnen-model zijn hier te vinden.

Mechanica is een verzameling van cilindermassa's, dynamometers, gyroscoop, katrollen, kogelstootapparaten en nog veel meer.

Kaartmeters, precisiemeters, centimeters, meetlinten, linialen en stopwatches zijn slechts een greep uit de collectie van de categorie meten en weten.

Onze optiekset en alle losse onderdelen voor optiek vindt u onder het tabblad optica. Maar ook kleurenfilters, LED-lampen, lenzen in houder, schuiflenzen, spectraalhouders en spectraalbuizen. Teveel om op te noemen.

Onder vloeistoffen en gassen vindt u van alles. Van ballonnen tot de berstende blaas, vlies en ring, de Maagdenburger halve bollen of de Carthesiaanse duikers.

Bij warmte en energieomzetting vindt u haarhygrometers, Hopkins toestel, joulemeters, plasmabollen, polshamers, solarpanelen, thermogenerators en nog veel meer.