search

Wat is de MakeX competitie?

Op zaterdag 16 november 2019 organiseert Eurofysica samen met Makeblock, Wismon en de Universiteit Leiden de allereerste editie van MakeX in Nederland.

 

Bekijk MakeX video

MakeX

... is een competitie voor scholieren t/m 16 jaar, waarbij de deelnemers een robot moeten programmeren.
Deelname aan de Nederlandse competitie is mogelijk tot 18 jaar, maar voor de internationale finale is de maximum leeftijd 16 jaar. 

De robot moet vervolgens zelfstandig verschillende opdrachten uitvoeren, als blokjes verplaatsen, schakelaars omzetten of een bepaald parcours afleggen.

De deelnemers voeren opdrachten als team uit, maar ook samen met een ander team. De score van deze samenwerkingsopdrachten telt mee voor beide teams.

Voor wie?

Alle leerlingen t/m 16 jaar. Meedoen kan alleen in schoolverband en in teams van 2 met 1 begeleider vanuit school. Deelnemers dienen d.m.v. een ID-kaart te bewijzen dat ze niet ouder zijn dan 18 jaar. (16 jaar voor de internationale finale in China)
Deelname is gratis, maar de teams moeten de volgende onderdelen wel zelf meenemen:

Deze kunnen bij Eurofysica aangeschaft worden, indien nog niet aanwezig op school.

Locatie

De MakeX competitie vindt plaats op zaterdag 16 november 2019 van 10.00u 16.00u. (deuren open vanaf 9.30u)
Adres: Universiteit Leiden Liacs, Niels Bohrweg 1, 2333 CA Leiden

Winnaars

Eurofysica heeft leuke prijzen in petto voor de beste teams. De winnaars gaan naar de MakeX finale in China in december om de eer van Nederland te verdedigen.

In China zijn prijzen t.w.v. $ 80.000,- te verdienen maar de tegenstanders zullen erg sterk zijn. De finalisten moeten alleen hun vlucht naar China zelf betalen, de overige kosten worden betaald door de organisatie.

Deelname in China is niet verplicht.

Inschrijven MakeX

Deelnemers

Eventuele benodigde producten


Meer dan alleen een competitie: bezoekers welkom!

Naast de competitie zullen er voor alle bezoekers (ouders, vrienden, begeleiders van school) ook andere activiteiten plaatsvinden. Doe mee met robot-voetbal, vlieg met een drone, of leer hoe je als docent op school het programmeren kan invoeren. 

Voor koffie en thee wordt gezorgd, er is ook de mogelijkheid om een ander drankje of lunch te kopen.

Ons doel

Eurofysica heeft als missie om leerlingen en professionals in het onderwijs te motiveren en inspireren door vernieuwende leermiddelen van hoge kwaliteit, waarmee snellere en betere leerresultaten behaald kunnen worden. 

Met deze competitie hopen wij een bijdrage te leveren aan het enthousiast maken van leerlingen voor technologie en programmeren.

keyboard_arrow_up