search

Microscopen onderhoudscursus

Deze cursus bestaat uit drie onderdelen: theorie over de werking van de microscoop, en twee praktijk onderdelen: mechanisch onderhoud en optisch onderhoud.

Theoretisch deel:

  • Opbouw van de microscoop
  • Werking van de diverse onderdelen
  • Kenmerken van de onderdelen (bijv. achromatisch tov semiplan)
  • Hoe haal je het beste beeld uit de microscoop

Praktijk mechanisch:

  • Werking van alle mechanismen
  • Welke storingen kun je verwachten en hoe deze op te lossen
  • Gebruik hiervoor een defecte microscoop die je meeneemt

Praktijk optisch:

  • Reinigen lenzen en lichtweg bepalen
  • Oplossen storingen
  • Beste beeldkwaliteit behalen
  • Gebruik van microscoopcamera's

Deelname aan de cursus geeft je als gebruiker diverse voordelen:

  • De onderhoudskosten worden lager
  • De microscopen hoeven niet gemist te worden
  • Er is geen probleem van vervoer en verpakken van de microscopen
  • Eventuele defecten zijn sneller opgelost
  • De levensduur van de microscopen wordt verlengd
  • De gebruikersinstructie aan de leerlingen wordt verbeterd

Neem één defecte microscoop mee.
Je gaat één van je eigen microscopen repareren en afstellen.

Mochten alle microscopen op school feilloos werken krijg je van ons een microscoop die tijdens de cursus gebruikt kan worden.

Geef aan op het aanmeldformulier welke microscoop (merk en model) je mee wil nemen zodat we zeker weten dat de cursus aansluit. Dit hoeft geen Frederiksen microscoop te zijn.

Ervaring van een cursist:
"De cursus was duidelijk met goede hulp en uitleg. Ik heb veel geleerd en kan het zeker toepassen in mijn werk."

Meld je hier aan!

Voor wie:
Geschikt voor iedere docent en TOA die graag meer inzicht krijgt in microscopenonderhoud

Duur cursus:
6 uur, inclusief lunch

Waar:
Eurofysica toonzaal te 's-Hertogenbosch

Wanneer:
Maandag 10 juni 2024  VOL
Dinsdag 11 juni 2024
Maandag 7 oktober 2024

Kosten cursus:
€ 225,- per persoon (excl. BTW) - vooraf te betalen

Meenemen:
Neem je eigen (defecte) microscoop mee (één stuk per persoon)

keyboard_arrow_up