search

Is de BiNaSk omgeving veilig?

Er is veel te doen over veiligheid op scholen. En terecht, want wat is er nu belangrijker dan een veilige leeromgeving! Maar wat wordt verstaan onder veilig werken op school en hoe wordt dit toegepast in BiNaSk lokalen? Welke wettelijke eisen zijn er en wie is er aansprakelijk? Er komen nogal wat zaken kijken bij het regelen van veiligheid in de BiNaSk lokalen. Opslag van je chemicaliën bijvoorbeeld, of welke persoonlijke beschermingsmiddelen zijn er nodig en hoe kan je veilig pipetteren? En wat zijn nu ook alweer de regels rondom etikettering? Op deze en andere vragen krijg je tijdens deze interactieve dag antwoorden. Deze cursus is gevalideerd door registerleraar met 6 RU.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • RI&E (risico inventarisatie & evaluatie)

  • PBM persoonlijke beschermingsmiddelen

  • Veilig omgaan met apparatuur

  • Veilig omgaan met warme voorwerpen

  • Opslag chemicaliën (PGS 15)

  • Etikettering conform CLP

  • Regels rondom snijpracticum

Ervaring van een cursist:
Op 27 november heb ik bij Eurofysica de cursus 'Is uw BiNaSk omgeving veilig?' gevolgd. Als weinig ervaren TOA heb ik hier heel veel van geleerd. Veel van de informatie (regelgeving, PGS-15, enz.) had ik reeds op mijn bureau liggen, maar waar begin je in een BiNaSk omgeving waar een flinke achterstand in te halen valt? Tijdens deze cursus heb ik waardevolle tips gekregen en werd alles mooi op een rijtje gezet.

Bij deze zou ik de cursus graag bij iedereen willen aanraden! Het ontvangst is erg hartelijk en je steekt er zeker wat van op.

Meld je hier aan!

Voor wie:
Aanbevolen voor iedere docent, TOA, facilitair manager of ARBO verantwoordelijke,  welke meer kennis nodig heeft omtrent veiligheid en regelgeving in een kabinet of science lokaal.

Duur cursus:
6 uur inclusief lunch

Waar:
Eurofysica toonzaal te 's-Hertogenbosch

Wanneer:
Maandag 7 juni 2021 (vol)
Dinsdag 8 juni 2021

Maandag 11 oktober 2021
Maandag 13 juni 2022

Kosten:
€ 199,- inclusief lunch per persoon (excl. BTW) - vooraf te betalen

keyboard_arrow_up