search

Vaccins

Wat is een vaccin?

Vaccins zijn een belangrijk hulpmiddel bij het voorkomen van ziekten. Ze zijn ontworpen om het menselijk lichaam te trainen om ziekteverwekkende factoren te bestrijden zonder zelf ziek te worden. 

Een naald met een vaccin bevat een klein beetje ziekte - of antigeen - dat in het lichaam wordt geïnjecteerd. Vroeger werden hele gedode bacteriën gebruikt. Tegenwoordig worden vaak levende maar verzwakte virussen of bacteriën gebruikt, zodat het ons niet ziek maakt. Zodra het immuunsysteem van het lichaam zich heeft voorbereid op het verzwakte virus, is het in topvorm om de ziekte te bestrijden wanneer het echt nodig is.

Lees meer over vaccins in onze catalogus "Biotechnologie" op pagina 28

 

Wat is groepsimmuniteit?

Wanneer een voldoende groot percentage van een bevolking is gevaccineerd, of een ziekte heeft doorstaan, ontstaat groepsimmuniteit. Groepsimmuniteit beschermt degenen die mogelijk immuun gecompromitteerd zijn en geen vaccin kunnen krijgen omdat zelfs een verzwakte versie hen ziek kan maken, of mensen die allergisch zijn voor bepaalde ingrediënten in vaccins.

Lees meer over Vaccinaties en groepsimmuniteit in onze catalogus "Biotechnologie" op pagina 29

Wist je dat...

69,4% van de wereldbevolking minstens één dosis van een COVID-19-vaccin heeft gekregen (op 14-2-2023)

Bron: Our World in Data


DNA Screening op pokkevirus

De leerlingen onderzoeken de aanwezigheid van het pokkevirus bij twee verschillende patiënten.

Download hier het practicum

Producten voor biotechnologie practica

Om het je makkelijker te maken de juiste practicum materialen voor jouw biologie onderwijs te vinden, hebben we een aantal producten voor biotechnologie practicum geselecteerd.

Ontdek ons ​​assortiment apparatuur voor biotechnologie en vind alles van laboratorium apparatuur, elektroforese materiaal, molecuulmodellen en nog veel meer.

Bekijk meer biotechnologie producten

keyboard_arrow_up