search

Zonne-energie?

Wat is zonne-energie?

Zonne-energie is een energiebron die afkomstig is van licht van de zon. Deze stralingsenergie van de zon wordt gewonnen met behulp van zonnepanelen en zonnecollectoren. Zonnecellen en zonnecollectoren kunnen zelfs bij bewolkt weer elektriciteit opwekken, om bijvoorbeeld het huis of water te verwarmen.

Zonnepanelen zijn relatief eenvoudig te installeren en te onderhouden en kunnen op de lange termijn een economisch voordelige oplossing zijn - vooral in huis. De huidige terugverdientijd is 5-10 jaar.

Lees meer over zonne-energie in de brochure "Hernieuwbare energie"

Is zonne-energie een duurzame energiebron?

Ja, zonne-energie is een hernieuwbare energiebron.

Zonne-energie is zelfs een van de meest gebruikte hernieuwbare energiebronnen ter wereld en speelt een grote rol bij het verminderen van ons gebruik van fossiele brandstoffen en schadelijke uitstoot.

Wist je dat...

We Tesla vooral kennen van hun elektrische auto's. Maar in feite zijn ze ook erg actief op het gebied van zonne-energie. Elon Musk is bijvoorbeeld een pilotproject gestart waarbij hij een heel eiland laat draaien op zonnepanelen en hernieuwbare energie.

Bron: Quote

Het rendement van de zonnecel

Onderzoek in dit practicum hoeveel stralingsenergie een zonnecel kan omzetten in elektriciteit en hoe efficiënt dat is.

Download hier het practicum

Practicum lessen met hernieuwbare energie

We hebben een aantal practica en producten voor het onderwijs geselecteerd om praktisch les te geven over hernieuwbare energie.

Dit assortment bestaat bijvoorbeeld uit zonnepanelen, zonneauto's, halogeenlampen, zonnecollectoren en andere duurzame technologieën die het lesgeven over zonne-energie interessant maken.

Bekijk meer producten op het gebied van zonne-energie

keyboard_arrow_up