search

Bio-energie

Wat is biobrandstof?

Biobrandstof is de energiebron die is opgeslagen in organische stof of biomassa. Het kan bijvoorbeeld afkomstig zijn van stro van een boerderij, van brandhout, houtsnippers, planten of biologisch afbreekbaar afval.

Met andere woorden, biomassa is afkomstig van materialen die ooit leefden of afkomstig zijn van iets dat leeft.

Lees meer over bio-energie in onze brochure "hernieuwbare energie"

 

Is biomassa een hernieuwbare energiebron?

Ja, biomassa is een hernieuwbare energiebron.

Zolang we planten verbouwen, organisch afval recyclen, enzovoort, is biobrandstof een hernieuwbare energiebron. Het is echter belangrijk om te benadrukken dat biomassa geen "schone" bron van hernieuwbare energie is. Bij verbranding kan het CO2 en andere schadelijke stoffen uitstoten.

Bovendien mag biomassa alleen worden gebruikt zolang het op een duurzame manier wordt verbouwd en geproduceerd. Mogelijke ontbossing of andere negatieve gevolgen voor het milieu moeten we voorkomen.

Productie van biogas

Onderzoek hoe biogas wordt geproduceerd door het zelf te maken!

Vind hier het recept voor biogas en leer je leerlingen over het proces.

Download hier het practicum

Practicum lessen met hernieuwbare energie

We hebben een aantal practica en producten voor het onderwijs geselecteerd om praktisch les te geven over hernieuwbare energie.

Dit assortment bestaat bijvoorbeeld uit zonnepanelen, windturbines, waterkrachtcentrales, brandstofcellen en andere groene technologieën die lesgeven over hernieuwbare energiebronnen interessant maken.

Duurzame energie op de webshop

keyboard_arrow_up