search
keyboard_arrow_down

Kennis over het lichaam

Ontdek de fascinerende wereld van het menselijk lichaam en de anatomie.

De structuur van het lichaam

Het menselijk lichaam is een complexe samenstelling van organen, botten, spieren, huid en meer, die in harmonie samenwerken. Het is een perfecte eenheid die de talloze functies van het leven mogelijk maakt. Van de geavanceerde bloedsomloop die bloed rondpompt tot het indrukwekkende skelet dat ons structuur geeft. Het is belangrijk om te begrijpen hoe al deze elementen samenwerken.

Lees meer over de wondere wereld van het lichaam of begin bij onze nieuwe brochure De Huid

Actuele onderwerpen 

Bekijk de verschillende onderwerpen over het lichaam en ga op een ontdekkingsreis door de wonderlijke wereld van het menselijk lichaam. 

De huid beter begrijpen: Een diepgaande uitleg

Heb je je ooit afgevraagd hoe je huid fungeert als de ultieme beschermende barrière tegen de buitenwereld? Duik in deze uitgebreide brochure 

 

Klik hier

Nagelanatomie doorgronden: de structuur van de nagel begrijpen

Heb je je ooit afgevraagd wat er in je nagels gebeurt en waar ze van gemaakt zijn? Laten we de structuur van de nagel eens nader bekijken 

Klik hier

De structuur van haar

Heb je je ooit afgevraagd hoe haar wordt gemaakt en welke rol het speelt in ons leven?

 

 

 


 

Klik hier

Microbioom op het huidoppervlak: ontdek meer over bacteriën op de huid

Waarom is het echt belangrijk om de bacteriën die op onze huid leven te begrijpen?

 

Klik hier

Wat is menselijke anatomie? 

De menselijke anatomie is de studie van de structuur en organisatie van het lichaam. Dit is inclusief de locatie van organen, weefseltypen en hoe ze op elkaar reageren. Anatomie is de sleutel om te ontdekken hoe ons lichaam werkt, zowel in gezondheid als in ziekte.

Hoe worden de verschillende lichaamsdelen genoemd? 

Het lichaam is verdeeld in verschillende gebieden, elk met zijn eigen functies. Enkele belangrijke gebieden zijn het hoofd, de nek, het bovenlichaam en het onderlichaam. In de borstkas bevinden zich bijvoorbeeld het hart en de longen. Terwijl het bekken de voortplantingsorganen en het spijsverteringsstelsel bevat.

Welke kenmerkende botten heeft ons lichaam? 

Botten vormen de ondersteunende structuur van het lichaam en beschermen de interne organen. Enkele kenmerkende botten zijn de schedel, de wervelkolom, de ribben en de grote buisvormige botten in de armen en benen. Elk bot heeft een specifieke functie en maakt deel uit van het fascinerende skeletsysteem.

Producten voor Kennis over het lichaam

Help leerlingen een beter begrip te krijgen over het menselijk lichaam met onze grote selectie educatieve materialen.

Ons assortiment bestaat uit Schedel modellen, Menselijke torso modellen, Menselijke orgaan modellen, Menselijke skelet modellen etc. Producten die zijn ontworpen om boeiend en leuk te zijn. Ideaal te gebruiken als ondersteuning bij theoretische uitleg of om praktisch aan de slag te gaan. Leer meer over de vele facetten van het lichaam.

Vind producten voor het lesgeven van lichaam en anatomie

keyboard_arrow_up